top of page

ELS NOSTRES TALLERS

rastres.JPG

La fauna salvatge és difícil d’observar a causa del seu caràcter esquerp i fugisser, però sovint deixen rastres que evidencien la seva presència.

Aquesta activitat proposa un apropament a la fauna del territori a partir de la identificació i interpretació dels seus rastres. En la primera part part (teòrica) veurem que és un rastre, quins tipus hi ha, com els podem reconèixer i quina informació en podem extreure. Seguidament farem una sortida de camp, allà tindrem l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits, fins i tot ens podrem fer un motlle d’una petjada!

RECONEIXEMENT DE RASTRES
P1030658 (2).jpg

(Taller de laboratori). A través de la dissecció d’una egagròpila d’òliba (Tito alba), coneixerem els seus hàbits alimentaris. També farem una petita introducció  (presentació) per conèixer els principals rapinyaires nocturns de la regió, els seus aspectes ecològics, biològics i les adaptacions que fan d'aquests... uns caçadors per excel·lència!

DETECTIUS DE LA NATURA
(DISSECCIÓ D'EGAGRÒPILES)

P1080068.jpg

Aquest taller (de laboratori) proposa un viatge al fascinant regne dels fongs. Coneixerem algunes de les seves adaptacions, cicles biològics i peculiaritats. Segurament a moments tindrem la sensació que la realitat supera la ficció i amb escreix, però el rigor científic de la informació està garantit. Finalment tindrem l'oportunitat de fer-nos el propi cultiu de Gírgoles i entendre els processos que faran que aquest, acabi donant bolets (Gírgoles) al cap de pocs dies. Bon Profit!

MICOLOGIA. MÉS ENLLÀ DEL BOLET
P1080086.jpg

Determinarem la qualitat de  l’aigua d’un riu a partir de la identificació de les seves comunitats de macroinvertebrats. Coneixerem què és un bioindicador i  veurem que aquests ens aporten una gran informació  l'hora de fer estudis. Tal com havíem fet de petits... ens haurem de descalçar i buscar "cuques" sota les pedres... vaja... que com no pot ser d'altra manera, ens divertirem tot aprenent, tot experimentant. 

MACROINVERTEBRATS
bottom of page