CALENDARI D'ACTIVITATS

_MG_5963.JPG
Va de telescopis. 

Paquet de dues activitats que tenen com a objectiu oferir una experiència integradora de descoberta dels Pirineus (biodiversitat i astronomia) mitjançant els telescopis.

  • Els secrets del Parc Natural (matí): Recorregut d'interpretació de la Natura que inclou una espera de fauna amb  telescopis terrestres. Tindrem l’oportunitat de veure, fotografiar i conèixer alguns representants de la fauna del territori.

  • Astronomia (vespre), Experiència de descoberta del Cosmos  que inclou xerrada divulgativa sobre el Cosmos, observació d'objectes amb telescopis (2),  reconeixement de constel·lacions amb làser i mitologia.

Inscripcions i més informació: 686687042 (Cuiol Nature).

* Grups de 7 o més persones  40€/persona (nens/es 30,00€)

* Grups inferiors a 7 persones  250,00€ 

Les estrelles dels Pirineus
(Astronomia a l'aire llliure)

Una activitat d’astronomia en la qual ciència i mitologia es donen la mà. Bo i gaudint de l’espectacle del cel nocturn, parlarem d’alguns dels fenòmens i processos que es donen al firmament, farem una observació d’objectes amb telescopis, un reconeixement de constel·lacions amb làser i per acabar d’arrodonir l’experiència, coneixerem algunes de les seves llegendes mitològiques. 

* Grups de 8 o més persones  20€/persona (nens/es 15,00€)

* Grups inferiors a 8 persones  150,00€

_MG_5741.JPG
Esperes de fauna.

Activitat de brama només es fa de mig setembre a mig octubre.

Una experiència que proposa observar la fauna, de la millor de les maneres... en estat salvatge i sense interferir en cap cas en el seu normal comportament.  

Posem a la vostra disposició telescopis terrestres que ens permetran observar i fotografiar (digiscoping) instants de la vida intima de la fauna del territori. 

Tot esperant la primera observació i amb l’ajuda de guies de camp i altre material pedagògic de suport, parlarem d‘aspectes biològics, ecològics i peculiaritats d’aquelles espècies de fauna potencialment observables a la regió.

Inscripcions i més informació: 686687042 (Cuiol Nature).

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones). 

Activitat d'astronomia al Centre Astronòmic del Pedraforca.

Caps de setmana a  a les 21:00h i a les 23:00h

Experiència de descoberta del cosmos per a públic familiar (no infantil). Una sessió de planetari digital ens portarà de viatge univers endins, coneixerem alguns dels objectes que resten ocults en l’intimidat del cel profund. Seguidament farem una observació amb el telescopi. Finalment, la ciència deixa un espai a la mitologia... bo i gaudint de l’espectacle del cel nocturn de Saldes (ECNQ), identificarem  constel·lacions amb l’ajuda del làser i explicarem algunes de les seves llegendes.

Cal reservar plaça a la web www.centreastronomicdelpedraforca.cat o bé trucant al 686687042 (Cuiol Nature).

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones). 

Activitat de descoberta del Sol,  al Centre Astronòmic del Pedraforca.

Una activitat que convida a conèixer les estrelles, més enllà... molt més enllà de les boles de foc. Veurem com s'originen, com evolucionen i com dins d'aquestes, a partir de reaccions termonuclears, s'hi formen aquells elements que d'alguna manera s'ordenen i acaben generant VIDA... i CONSCIÈNCIA. L'activitat combina una sessió de planetari digital amb una observació directa amb telescopi solar (h-alfa), que ens permetrà de veure la superfície granular pròpia de la fotosfera i les protuberàncies que d'aquesta en surten.

Cal reservar plaça a la web www.centreastronomicdelpedraforca.cat o bé trucant al 686687042

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones).

20200708_165450.jpg
Ciencia "per emportar".

Ens desplacem amb el material (cúpula, planetari digital i telescopis), on tu ens diguis. Ideal per escoles o altres col·lectius... fins i tot festes d’aniversaris on es vulgui regalar una experiència de descoberta del cosmos. 

Per més informació, podeu trucar al  686687042

Vintage theater blue spot light beam fro
Curs de formació per a docents i professionals de la divulgació. 
3,17 i 24 de novembre al Museu de les Mines de Cercs (St. Corneli) 

Aquest és un taller adreçat a educadors i docents. Té com a objectiu integrar en la comunicació, les eines pròpies de les arts escèniques. Mitjançant la realització de dinàmiques i exercicis provinents de les millors escoles d’Europa, treballarem la presència escènica, la complicitat, el ritme, el fix point, els silencis i el domini del focus d’atenció... i el què çes és mimportant, bucsarem el propi divulgador. 

Per més informació, trucar al 686687042 (Cuiol Nature)

3.jpg
Històries i llegendes de Pirineus endins
(La màgia dels Pirineus posada en esccena).

Pendent de programar-ne la propera edició.

Aquest és un espectacle de teatre amb ADN 100% Pirinenc.

Un espectacle per  a públic familiar que té com a objectiu difondre cultura, tradicions i mitologia dels Pirineus, i fer-ho de la manera més divertida.

Sinopsi:

Un personatge misteriós i quixotesc, s'ha passat mitja vida voltant pels Pirineus amb l'objectiu de trobar la història més fantàstica de quantes històries s'expliquen als Pirineus.
Han estat tantes i totes tan fantàstiques que s'ha fet impossible estriar-ne la més autèntica. Potser el podreu ajudar, ell està disposat a compartir-les totes amb vosaltres. 
Des de vivències reals d'antics miners, fins a llegendes que parlen d'éssers mitològics que viuen... natura endins, en la foscor de les obagues més espesses i que només es poden trobar a la nit de Sant Joan, sota la fulla de l'hipèric perforat.

*Espectacle estrenat amb motiu de la presentació del Piribús, de la Xarxa Transfronterera d'Educació Ambiental, Pirineus Vius (XEPV).