PROPERAMENT

Activitat d'astronomia al Centre Astronòmic del Pedraforca.

Nits d'estiu (juliol - agost) a les 21:30h.

Experiència de descoberta del cosmos per a públic familiar. Una sessió de planetari digital ens portarà de viatge univers endins, coneixerem alguns dels objectes que resten ocults en l’intimidat del cel profund. Seguidament farem una observació amb el telescopi. Finalment, la ciència deixa un espai a la mitologia... bo i gaudint de l’espectacle del cel nocturn de Saldes (ECNQ), identificarem  constel·lacions amb l’ajuda del làser i explicarem algunes de les seves llegendes.

Cal reservar plaça a la web www.centreastronomicdelpedraforca.cat o bé trucant al 686687042 (Cuiol Nature).

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones). 

Activitat de descoberta del Sol,  al Centre Astronòmic del Pedraforca.

Una activitat que convida a conèixer les estrelles, més enllà... molt més enllà de les boles de foc. Veurem com s'originen, com evolucionen i com dins d'aquestes, a partir de reaccions termonuclears, s'hi formen aquells elements que d'alguna manera s'ordenen i acaben generant VIDA... i CONSCIÈNCIA. L'activitat combina una sessió de planetari digital amb una observació directa amb telescopi solar (h-alfa), que ens permetrà de veure la superfície granular pròpia de la fotosfera i les protuberàncies que d'aquesta en surten.

Cal reservar plaça a la web www.centreastronomicdelpedraforca.cat o bé trucant al 686687042

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones).

Ciencia "per emportar".

Ens desplacem amb el material (cúpula, planetari digital i telescopis), on tu ens diguis. Ideal per escoles o altres col·lectius... fins i tot festes d’aniversaris on es vulgui regalar una experiència de descoberta del cosmos. 

Per més informació, podeu trucar al  686687042

Va de telescopis... una experiència integradora de descoberta dels Pirineus

En realitat es tracta d’un paquet de dues activitats, aquestes tenen com a objectiu oferir una experiència integradora de descoberta dels Pirineus (biodiversitat i astronomia) mitjançant els telescopis. Al matí farem una espera de fauna, amb els telescopis terrestres. Tindrem l’oportunitat de veure i fotografiar i conèixer alguns representants de la fauna del territori. Al vespre proposem una activitat d’astronomia, seran els telescopis astronòmics que ens permetran conèixer i gaudir del cel nocturn de qualitat (ENCQ) des del Centre Astronòmic del Pedraforca. Una experiència per gaudir de la biodiversitat i del cel nocturn de la regió. 

Curs de formació per a docents i professionals de la divulgació. 
Pendent de programar-ne  la proera edició.

Aquest és un taller adreçat a educadors i docents. Té com a objectiu integrar en la comunicació, les eines pròpies de les arts escèniques. Mitjançant la realització de dinàmiques i exercicis provinents de les millors escoles d’Europa, treballarem la presència escènica, la complicitat, el ritme, el fix point, els silencis i el domini del focus d’atenció... i el què çes és mimportant, bucsarem el propi divulgador. 

Per més informació, trucar al 686687042 (Cuiol Nature)

Històries i llegendes de Pirineus endins
(La màgia dels Pirineus posada en esccena).

Pendent de programar-ne la propera edició.

Aquest és un espectacle de teatre amb ADN 100% Pirinenc.

Un espectacle per  a públic familiar que té com a objectiu difondre cultura, tradicions i mitologia dels Pirineus, i fer-ho de la manera més divertida.

Sinopsi:

Un personatge misteriós i quixotesc, s'ha passat mitja vida voltant pels Pirineus amb l'objectiu de trobar la història més fantàstica de quantes històries s'expliquen als Pirineus.
Han estat tantes i totes tan fantàstiques que s'ha fet impossible estriar-ne la més autèntica. Potser el podreu ajudar, ell està disposat a compartir-les totes amb vosaltres. 
Des de vivències reals d'antics miners, fins a llegendes que parlen d'éssers mitològics que viuen... natura endins, en la foscor de les obagues més espesses i que només es poden trobar a la nit de Sant Joan, sota la fulla de l'hipèric perforat.

*Espectacle estrenat amb motiu de la presentació del Piribús, de la Xarxa Transfronterera d'Educació Ambiental, Pirineus Vius (XEPV).

 

Cuiol Nature                                                                                              Salvador Puigmartí Puig