top of page

CALENDARI D'ACTIVITATS

telescopi_lluna_b_DSC0507.jpg
Activitat d'astronomia al Centre Astronòmic del Pedraforca (Saldes).

Cada cap de setmana al Centre Astronòmic del Pedraforca

Experiència de descoberta del cosmos per a públic familiar (no infantil). Inclou sessió de planetari digital (guiada), observació d'astres amb telescopi i reconeixement de constel·lacions amb làser. En una darrer part, la ciència deixa un espai a la mitologia: bo i gaudint de l’espectacle del cel nocturn de Saldes, explicarem algunes de les seves llegendes.

Cal reservar plaça a la web www.centreastronomicdelpedraforca.cat o bé trucant al 686687042 (Cuiol Nature).

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones). 

_MG_5549.JPG
Activitat de descoberta del Sol,  al Centre Astronòmic del Pedraforca (Saldes)

Durant l'estiu a  Centre Astronòmic del Pedraforca.

Una activitat que convida a conèixer les estrelles, més enllà.  Veurem com s'originen, com evolucionen i com dins d'aquestes,  s'hi formen aquells elements que permeten a la natura poder-se expresar en forma de VIDA.  L'activitat combina una sessió de planetari digital amb una observació amb telescopi solar (h-alfa) Veurem la superfície granular de la fotosfer,  les protuberàncies i, si estem de sort alguna taca solar.

Cal reservar plaça a la web www.centreastronomicdelpedraforca.cat o bé trucant al 686687042

* Possibilitat de fer l'activitat concertada (per grups de cinc o més persones).

_MG_5741.JPG
La brama del cèrvol (Especial BramAstro)

Del 15 de septembre al 15 d'octubre.

La brama és un dels fenòmens més espectaculars que ens ofereix la fauna del Berguedà. A banda de poder-la escoltar, l’activitat inclou una xerrada amb material de suport, on es parlarà dels aspectes ecològics i biològics dels cèrvids i una observació. Posem a la vostra disposició telescopis terrestres que ens permetran observar i fotografiar (digiscoping) el fenomen de la millor de les maneres: des de grans distàncies i sense interferir en cap cas en el seu normal comportament.  

Al fer-se fosc el telescopi astronòmic ens permetrà acabar l’activitat tot observant júpiter (amb les llunes) i saturn, encara gaudint del so de la brama que no s'aturarà.

Inscripcions i més informació: 686687042 (Cuiol Nature).

Preu: 20,00€ / persona.

20200708_165450.jpg
Ciencia "per emportar" (Especial per escoles o esdeveniments).

Ens desplacem amb el material (cúpula, planetari digital i telescopis), on tu ens diguis. Ideal per escoles, intituts, museus i demés col·lectius... fins i tot festes d’aniversaris on es vulgui regalar una experiència de descoberta del Cosmos.

 

Per més informació, podeu trucar al  686687042

Teatre.jpeg
Històries i llegendes de Pirineus endins
(Explicades per l'Albert Guedà).

Pendent de programar-ne la propera edició.

Aquest és un espectacle de teatre amb ADN 100% Pirinenc.

Un espectacle per  a públic familiar que té com a objectiu difondre cultura, tradicions i mitologia dels Pirineus, i fer-ho de la manera més divertida.

Sinopsi:

Un personatge misteriós i quixotesc, s'ha passat mitja vida voltant pels Pirineus amb l'objectiu de trobar la història més fantàstica de quantes històries s'expliquen als Pirineus.
Han estat tantes i totes tan fantàstiques que s'ha fet impossible estriar-ne la més autèntica. Potser el podreu ajudar, ell està disposat a compartir-les totes amb vosaltres. 
Des de vivències reals d'antics miners, fins a llegendes que parlen d'éssers mitològics que viuen... natura endins, en la foscor de les obagues més espesses i que només es poden trobar a la nit de Sant Joan, sota la fulla de l'hipèric perforat.

*Espectacle estrenat amb motiu de la presentació del Piribús, de la Xarxa Transfronterera d'Educació Ambiental, Pirineus Vius (XEPV).

 

bottom of page