top of page

FORMACIÓ

Vintage theater blue spot light beam fro

"Hi ha quelcom més important que la informació, el teu plaer per comunicar aquesta informació"

El curs

 PLAER, COMPLICITAT I SENSIBILITAT 

  • Es farà una breu introducció sobre el plaer, entendrem aquest en un sentit ampli, que va molt més enllà de la disbauxa i que pot ser present en qualsevol activitat o feina, millorant-ne de manera notable la seva qualitat. El plaer serà un far en el taller, en la realització de les activitats: treballarem molt fort per incidir en aquest aspecte. 

 

  • La complicitat. És quelcom bàsic i indispensable, saber escoltar i llegir  el públic, la situació i ,sobretot, el fracàs. Farem exercicis per treballar la sensibilitat, per estar atents a què està passant al nostre entorn durant la nostra "actuació".

LA LLIBERTAT

  • La llibertat escènica és bàsica per poder actuar amb plaer. Es proposaran exercicis de desinhibició pensats per:

    • Guanyar confiança per expressar-nos amb llibertat.

    • Gestionar la por al ridícul.

    • Entendre el fracàs com el millor aliat d'un comunicador.

    • Crear cohesió i confiança amb el grup. 

 

EL JOC

  • Descobrirem la importància de tenir o establir un “joc” entre un locutor i la seva audiència. Aquest és un subtext que dóna vida a la paraula.  ​

 

 EL SILENCI

  • Saber mostrar un silenci còmode davant d’una audiència (Indispensable).

 

LA PRESÈNCIA ESCÈNICA

 

  • Es treballaran aquells aspectes que ajuden a millorar la "imatge" i la presència escènica:

    • Exercicis per aprendre a restar quiet alhora que plenament actiu.

    • Exercicis per conèixer i treballar la capacitat de focalitzar el punt d’atenció.

    • Exercicis per presentar-se en públic.

 

EL RITME

 

  • Sorprendre l’audiència sovint és un bon recurs (tot i que no l’únic) per mantenir la seva atenció; els canvis de ritme ens obren una porta a aquesta possibilitat.

 

  • Exercicis per ser conscients i controlar/jugar de manera voluntària amb el ritme per tal de mantenir l’atenció d’una audiència.

P1090047.jpg

Aquest és un taller adreçat a totes aquelles persones que volen aprofundir enel món de la comunicció. Es tracta d’un mètode basat en la integració d’aquelles tècniques, elements i conceptes de les arts escèniques, que van més enllà de la paraula i que permeten millorar la comunicació entre un orador i la seva audiència.  Molt recomanable per aquelles persones que treballen en àmbits de divulgació o educació. 

 

ORIGEN DEL TALLER

Aquest taller és el resultat de més de 10 anys de trajectòria en les arts escèniques, la realització de workshops amb professionals com Avner Eisenberg, Eric de Bon’t, Jos Houben, Lilo Baur, Linda Kerr Scott o Mick Barnfather i el pas per una de les escoles de teatre més reconegudes: Escola internacional de teatre professional Philippe Gaulier.

Estàs preparat per fracassar? És mitjançant l'acumulació de fracassos i més fracassos que s’aprèn quelcom molt bàsic: el PLAER per estar a escena, la LLIBERTAT per expressar-se des d'un mateix i IMAGINACIÓ, són elements indispensables que preparen millors actors/actrius o comunicadors/es... Són elements que deixen l’audiència clavada a la butaca.

 

OBJECTIUS 

 

Treballar per trobar el plaer d'estar en escena i la llibertat de poder mostrar-lo.

Explorar allò que cada persona té d'essencial /autèntic i portar-ho al terreny de la divulgació per donar-li una denominació d'origen... En altres paraules: trobar el propi divulgador .

Conèixer i integrar tècniques de les arts escèniques en la divulgació (ritme, presència, complicitat, pauses, fix point...).

Aprendre a relacionar-se amb el fracàs, aquesta relació és per a un comunicador el que l'estrella polar era per als mariners. Una bona relació amb el fracàs fa que una actuació traspuï humanitat i a voltes esdevingui sublim, quedant-se per sempre més a la retina de l'espectador. 

 

 

Les arts escèniques al servei de la divulgació

bottom of page