FORMACIÓ

Vintage theater blue spot light beam fro

"Hi ha quelcom més important que la informació, el teu plaer per comunicar aquesta informació"

El curs

 PLAER, COMPLICITAT I SENSIBILITAT 

 • Es farà una breu introducció sobre el plaer, entendrem aquest en un sentit ampli, que va molt més enllà de la disbauxa i que pot ser present en qualsevol activitat o feina, millorant-ne de manera notable la seva qualitat. El plaer serà un far en el taller, en la realització de les activitats: treballarem molt fort per incidir en aquest aspecte. 

 

 • La complicitat. És quelcom bàsic i indispensable, saber escoltar i llegir  el públic, la situació i ,sobretot, el fracàs. Farem exercicis per treballar la sensibilitat, per estar atents a què està passant al nostre entorn durant la nostra "actuació".

LA LLIBERTAT

 • La llibertat escènica és bàsica per poder actuar amb plaer. Es proposaran exercicis de desinhibició pensats per:

  • Guanyar confiança per expressar-nos amb llibertat.

  • Gestionar la por al ridícul.

  • Entendre el fracàs com el millor aliat d'un comunicador.

  • Crear cohesió i confiança amb el grup. 

 

EL JOC

 • Descobrirem la importància de tenir o establir un “joc” entre un locutor i la seva audiència. Aquest és un subtext que dóna vida a la paraula.  ​

 

 EL SILENCI

 • Saber mostrar un silenci còmode davant d’una audiència (Indispensable).

 

LA PRESÈNCIA ESCÈNICA

 

 • Es treballaran aquells aspectes que ajuden a millorar la "imatge" i la presència escènica:

  • Exercicis per aprendre a restar quiet alhora que plenament actiu.

  • Exercicis per conèixer i treballar la capacitat de focalitzar el punt d’atenció.

  • Exercicis per presentar-se en públic.

 

EL RITME

 

 • Sorprendre l’audiència sovint és un bon recurs (tot i que no l’únic) per mantenir la seva atenció; els canvis de ritme ens obren una porta a aquesta possibilitat.

 

 • Exercicis per ser conscients i controlar/jugar de manera voluntària amb el ritme per tal de mantenir l’atenció d’una audiència.

P1090047.jpg

Aquest és un taller adreçat a totes aquelles persones  (inquietes, inconformistes, valentes...) que volen aprofundir en les seves capacitats de comunicació. Es tracta d’un mètode innovador en la divulgació, basat en la integració d’aquelles tècniques, elements i conceptes de les arts escèniques, que van més enllà de la paraula i que permeten millorar la comunicació entre un orador i la seva audiència.  Molt recomanable per aquelles persones que treballen en àmbits de divulgació o educació. 

 

ORIGEN DEL TALLER

Aquest taller és el resultat de més de 10 anys de trajectòria en les arts escèniques, la realització de workshops (França, U.S.A i Berlin) amb professionals com Avner Eisenberg, Eric de Bon’t, Jos Houben, Lilo Baur, Linda Kerr Scott o Mick Barnfather i el pas per una de les escoles de teatre més reconegudes internacionalment: escola internacional de teatre professional Philippe Gaulier, a París.

¿Estàs preparat per sofrir?... És la carismàtica benvinguda dona monsieur Philippe Gaulier als seus alumnes, el primer dia de classe. Amb el temps hom entén a què es refereix: al procés de despullar-se de seguretats, teories i filosofies sobre el teatre. És mitjançant l'acumulació de fracassos i més fracassos que s’aprèn quelcom molt bàsic: PLAER per estar a escena, la LLIBERTAT per expressar-se des d'un mateix i IMAGINACIÓ. Tots aquests són elements indispensables que preparen millors actors/actrius o comunicadors/es... Són elements que deixen l’audiència clavada a la butaca.

 

OBJECTIUS 

 

Treballar per trobar el plaer d'estar en escena i la llibertat de poder mostrar-lo.

Explorar allò que cada persona té d'essencial /autèntic i portar-ho al terreny de la divulgació per donar-li una denominació d'origen... En altres paraules: trobar el propi divulgador .

Conèixer i integrar tècniques de les arts escèniques en la divulgació (ritme, presència, complicitat, pauses, fix point...).

Aprendre a relacionar-se amb el fracàs, aquesta relació és per a un comunicador el que l'estrella polar era per als mariners. Una bona relació amb el fracàs fa que una actuació traspuï humanitat i a voltes esdevingui sublim, quedant-se per sempre més a la retina de l'espectador. 

 

 

Les arts escèniques al servei de la divulgació