top of page

ACTIVITATS

Cosmos enllà

Gaudeix de la nit i dels secrets del cel profund... en una activitat on ciència i mitologia es donen la mà.

Un simulador espacial ens portarà de viatge per l'univers, parlarem de les teories que expliquen la seva formació, veurem com neixen i moren les estrelles i com dins d'aquestes s'hi formen aquells elements que conformen la vida tal com la coneixem.

El telescopi ens permetrà d'observar diferents nebuloses, cúmuls (oberts/globulars), galàxies o sistemes binaris d'estrelles.

 

Finalment, amb l'ajuda d'un làser, localitzarem les constel·lacions i ens aproparem a la seva història a través d’una sessió de mitologia dramatitzada... Que comenci la funció!

Astronomia

DESCOBERTA DEL SOL

Una activitat que convida a conèixer les estrelles, més enllà... molt més enllà de les boles de foc. Veurem com s'originen, com evolucionen i com dins d'aquestes, a partir de reaccions termonuclears, s'hi formen aquells elements que d'alguna manera s'ordenen i acaben generant VIDA... i CONSCIÈNCIA. L'activitat combina una sessió de planetari digital amb una observació directa amb telescopi solar (h-alfa), que ens permetrà de veure la superfície granular pròpia de la fotosfera i les protuberàncies que d'aquesta en surten.

La ciència a casa

CIÈNCIA "PER EMPORTAR"

Et portem l'activitat d'astronomia dramatitzada on ens demanis. Ens desplacem amb tot el material  (simulador espacial + telescopi).

Ideal per grups: festes d'aniversari o per trobades diferents amb companys/es. Regales ciència i arts escèniques, coneixement i diversió; tot en una sola activitat... Una activitat que de ben segur, esdevindrà una experiència de proximitat amb el cosmos.

Ancla 1
_MG_5220.JPG

Astronomia

DESCOBERTA DEL COSMOS

_MG_6037.JPG
Ancla 2

Natura endins

ACTIVITATS DE NATURA

T’acompanyem per diferents itineraris a la Natura, interpretarem el paisatge (geologia), coneixerem part de la seva biodiversitat (flora i la fauna) i veurem com aquesta es relaciona amb el seu medi (ecologia).

 

Parc Natural del Cadí Moixeró: Activitats de mig dia per conèixer i impregnar-nos dels valors ambientals  i la biodiversitat pròpia d'aquesta regió.  

 

Esperes de fauna: A la sortida/caiguda del sol, amb l’ajuda de telescopis terrestres, sortim a observar la fauna del territori. Coneixerem els aspectes ecològics, biològics i les principals adaptacions d’algunes de les espècies nocturnes/crepusculars, típiques de la regió.

La brama (tardor): Trobades a punts estratègics per escoltar la brama del cérvol. Portarem material òptic (telescopis i prismàtics) per observar en directe i fotografiar (digiscoping  l'espectacular brama del cérvol.

La fauna nocturna (estiu): Un recorregut per conèixer la vida dels animals en la nocturnitat. Parlarem de les diferents adaptacions, escoltarem sons de les principals espècies d'aus, mamífers i amfibis. També mirarem de captar algun ultrasò de ratpenat. En el millor dels casos i si som curosos, podrem fer una observació directe de fauna (guineu, cabirol, senglar, teixó, gat fer...), aleshores qualsevol cosa que s’hagi explicat queda en segon pla, superat per l’experiència d’una observació directe. 

Esperes de fauna:brama 4.JPG
_MG_6071.JPG

Xerrades naturalistes 

Xerrades acompanyades d’imatges, vídeos i altres materials. L'objectiu és compartir coneixements de la manera més entretinguda sense perdre mai un bri de rigor científic.

 

Amazònia oblidada: Posem en valor la natura exuberant pròpia d'aquesta regió (Rondônia), però no ens quedarem aquí. Coneixerem comunitats de recol·lectors-caçadors que viuen a la selva, emparats per organitzacions (FUNAI ICMBIO) que vetllen pel seu benestar. Coneixerem els efectes d'una desforestació desmesurada sobre el medi i veurem les actuacions que s'estan fent per protegir alguns ecosistemes clau per la biodiversitat de la regió.

 

Micologia: Proposem un viatge al món dels fongs, uns organismes tan desconeguts com apassionants. Veurem la classificació i les característiques principals d'alguns grups. En una visió global parlarem dels que es mengen, dels que són tòxics, dels que produeixen malalties, dels que han condicionat el curs de la història i finalment d'aquells que tenen aplicacions pràctiques com la micoremediació... mai més tornareu a veure els fongs igual!

bottom of page