Cuiol Nature                                                                                              Salvador Puigmartí Puig

ACTIVITATS

Com si es tractés d'un gran joc de construcció, la vida  està formada per petites peces "elements" que es van originar i se segueixen originant a l'interior de les estrelles...

"Som pols d'estrelles"

Astronomia dramatitzada

Gaudeix de la nit i dels secrets del cel profund... en una activitat on ciència i mitologia es donen la mà.

Un simulador espacial ens portarà de viatge per l'univers, parlarem de les teories que expliquen la seva formació, veurem com neixen i moren les estrelles i com dins d'aquestes s'hi formen aquells elements que conformen la vida tal com la coneixem.

El telescopi ens permetrà d'observar diferents nebuloses, cúmuls (oberts/globulars), galàxies o sistemes binaris d'estrelles.

 

Finalment, amb l'ajuda d'un làser, localitzarem les constel·lacions i ens aproparem a la seva història a través d’una sessió de mitologia dramatitzada... Que comenci la funció!

"ASTRONOMIES PER EMPORTAR"

Et portem l'activitat d'astronomia dramatitzada on ens demanis. Ens desplacem amb tot el material  (simulador espacial + telescopi).

Ideal per grups: festes d'aniversari o per trobades diferents amb companys/es. Regales ciència i arts escèniques, coneixement i diversió; tot en una sola activitat... Una activitat que de ben segur, esdevindrà una experiència de proximitat amb el cosmos.

 

La ciència a casa

Cosmos enllà

ACTIVITATS DE DESCOBERTA DEL COMSOS

 

Natura endins

ACTIVITATS DE NATURA

T’acompanyem per diferents recorreguts a la natura, interpretarem el paisatge, coneixerem la biodiversitat (flora i la fauna) i veurem com aquesta es relaciona amb el seu medi (aspectes ecològics).

 

Parc natural del Cadí Moixeró: Activitats de mig dia per conèixer i entendre l’alta biodiversitat que caracteritza del Parc. (No es tracta de recorreguts guiats)

 

Esperes de fauna: A la sortida/caiguda del sol, amb l’ajuda de telescopis terrestres, sortim a observar la fauna del territori. Coneixerem els aspectes ecològics, biològics i les principals adaptacions d’algunes de les espècies típiques de la regió.

La brama (tardor): Trobades a punts estratègics per escoltar la brama del cérvol. Portarem telescopis per si tenim la possibilitat d'observar el cérvol bramant en directe.

Fauna nocturna (estiu): Trobades per conèixer la vida dels animals en la nocturnitat. Coneixerem les adaptacions i escoltarem sons de les principals espècies d'aus, mamífers, amfibis i quiròpters que podem trobar a la regió.

Xerrades naturalistes 

Xerrades acompanyades d’imatges, vídeos i altres materials. L'objectiu és compartir coneixements de la manera més entretinguda sense perdre mai un bri de rigor científic.

 

Amazònia oblidada: Posem en valor la natura exuberant pròpia d'aquesta regió, però no ens quedarem aquí. Coneixerem comunitats de recol·lectors-caçadors que viuen a la selva, emparats per organitzacions (FUNAI ICMBIO) que vetllen pel seu benestar. Coneixerem els efectes d'una desforestació desmesurada sobre el medi i veurem les actuacions que s'estan fent per protegir alguns ecosistemes clau per la biodiversitat de la regió.

 

Micologia: Proposem un viatge al món dels fongs, uns organismes tan desconeguts com apassionants. Veurem la classificació i les característiques principals d'alguns grups. En una visió global parlarem dels que es mengen, dels que són tòxics, dels que produeixen malalties, dels que han condicionat el curs de la història i finalment d'aquells que tenen aplicacions pràctiques com la micoremediació... mai més tornareu a veure els fongs igual!